Culinaire reis maken
Op elke bucket list staat tegenwoordig een wereldreis. Sommige gaan 3 weken anderen een heel jaar. Maar ik wil het net wat anders gaan doen. In plaats van een heel jaar weg te blijven wil ik de reis in etappes afnemen.
Zoals je in de misschien al wel hebt gezien draait mijn reis om eten en hoe eten deze mensen samen brengt.
reflectie culinaire reis
Het uitvoeren van de reis is bedoeld om mijn zelfvertrouwen een boost te geven. Zo’n reis moet van te voren goed gepland zijn om niet voor verassingen te komen staan. Zo kan ik het plannen goed oefenen en zien hoe dat gaat in het buitenland. Op de reis zelf wil ik ideeën opdoen voor heerlijke smaken en gerechten die ik nog nooit heb gegeten. Voor het ondernemen van zo’n reis moet je financieel stabiel zijn en de mogelijkheid hebben om zoiets moois te ondernemen. Het plannen van deze reis zal dus een meerjarig project worden waarbij ik mijn ervaringen ga gebruiken en de mensen om mij heen voor tips en tops. Dit jaar heb ik mij vooral gefocust op oriëntatie van bestemmingen en gerechten. Zoals ik al eerder heb gezegd, plannen draait om de informatie die je hebt. Zonder alle informatie kun je niet plannen.
2.1 oriëntatie
2.1.1 De serie Streedfood op Netflix.
Tijdens het kijken van de serie wordt je meegenomen in de cultuur en food scene van elk land. Je volgt verschillende streedfood venders die hun verhaal vertellen over hoe ze daar zijn gekomen. Wat mij op viel is dat het openen van een streedfood kraam vaak uit noodzaak werd gedaan. En bijna overal maken ze de gerechten die thuis gemaakt werden door hun oma’s en soms zelfs overgroot oma’s. Desondanks dat de kramen geopend werden uit noodzaak, stopte de venders hun hart en ziel in de gerechten die ze bereiden. Niks minder dan de beste ingrediënten voor hun klanten.
Over de jaren heen zijn ze gaan houden van wat ze doen en hebben ze een vaste klanten bestand opgebouwd.
Dit is precies waarom ik een culinaire reis wil maken. Ik wil de verhalen achter de gerechten weten, de mensen leren kennen die dit dagelijks doen en geheimen leren om zelf zulke geweldige gerechten te kunnen maken.
2.1.2 Lonely Planet's Ultimate Eatlist
Top 5 locaties
- Kuala Lumpur, maleisië : Laksa stall. Laks is een bepaalde paste die in curry’s en soepen verwerkt kan worden. Gewoon te vinden bij een streed food kraampje ergens in de stad.
- Tokyo, Japan: counter service sushi ook wel omakase stijl. De chef die voor je neus sushi bereid en direct aan jou geeft.
- Texis BBQ: Hier is niks verfijnd aan, stukken vlees zoals ribs, worsten en de beroemde brisket op een plateau met verschillende sides zoals mac en cheese en mais. En het beste misschien wel lekker met je handen eten.
- Hong kong: dim sum, dit staat voor een snack die bestaat uit gestoomde broodjes of dumplings. Je kunt deze heerlijke gerechten op zo veel manieren krijgen, van super goedkoop tot gevuld met kaviaar en bijna niet te betalen.
- Bibimbap: zuid Korea bowl gevuld met rijst, beef, champignons en verschillende groente.
Elke kom is een perfecte balans van smaak en ingredienten.
Jeonju-style: betekend een koude bowl
Dolsot: betekend een warme bowl
Maak jouw eigen website met JouwWeb